Restorativ yoga

Restorativ yoga er en yogaform, hvor det er hensigten at bringe nervesystemet i ro – at berolige hele dig og give stilhed til krop og sind.

Rigtig mange mennesker har i dag alt for travlt med at “være på” og “være på vej” og mange oplever, at deres nervesystem ofte er på overarbejde. Et nervesystem på konstant overarbejde er skadeligt på den lange bane, og derfor kan det åndehul, som restorativ yoga kan give dig, være virkelig værdifuldt.

Restorativ yoga er kendetegnet ved, at du i alle yogastillinger er støttet af yogapøller, puder og tæpper. Du er i stillingen i længere tid – typisk 10-15 min. og det er vigtigt, at du finder hvile i stillingen – ingen stræk (med få undtagelser) og ingen præstation. Stillingerne tilpasses individuelt til den enkelte, så lige præcis du ligger så optimalt som muligt. I øvrigt kræver det ingen kendskab til yoga at deltage i restorativ yoga.

Du skal netop ikke præstere, men tillade dig selv at give helt slip og lade dig guide ind i de forskellige restorative stillinger. Der er ikke noget du skal nå, din vigtigste opgave er at være til stede lige der på måtten og møde dig selv og din krop med nærvær, respekt og kærlig omsorg. Du guides til blidt og roligt at stille ind på dig selv, til helt bevidst at lade dit åndedræt blive længere og dybere. Dit dybe, rolige åndedræt vil tillade kroppen at give efter, dine muskler vil afspændes efterhånden, og derved bliver det muligt for dig at synke dybere ind og i sidste ende lade nervesystemet falde til ro.

På den måde dannes der basis for, at kroppen kan genopbygges indefra og at du efterfølgende kan gå ud og yde og “være på” – uden stress.

Grundprincipperne i restorativ yoga deles i fire: stilstand, ro, mørke og varme, og der vil gennem hele undervisningen være fokus på, at disse 4 elementer inddrages. Undervejs vil der tillige blive “skruet op” for enkelte af dine sanser: blide tryk på kroppen, så du får en fornemmelse af tyngde, du vil også blive præsenteret for dufte fra rene æteriske olier eller blide toner/lyde fra klanginstrumenter – alt sammen for at give yderligere beroligende effekt til nervesystemet.

En workshop i restorativ yoga varer 3 timer og koster 320 kr.

Workshoppen starter med blid og rolig yoga, hvor du ”lander” på måtten, mærker kroppen og dit åndedræt. Derefter fortsættes over i de restorative yogastillinger, hvor din krop i hver enkelt stilling støttes af tæpper og puder, så du trygt kan tillade dig selv at give helt slip.

Se planlagte workshops her